Een dealer bij je in de buurt

Een dealer bij je in de buurt

Voor vragen kun je altijd terecht bij onze dealers.


Home > Zakelijk > LEASING > Financial Lease

Financial Lease

SEAT Financial Lease is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder of ondernemer die helderheid en zekerheid wil. Deze financieringsvorm heeft als voordeel dat je de investering buiten de normale bedrijfsfinanciering kunt houden. Anders gezegd, je wordt direct economisch eigenaar en kunt zo jouw SEAT op de bedrijfsbalans plaatsen. Je kiest zelf de looptijd die het beste past bij de afschrijving en de gebruiksperiode van de auto. De bijbehorende rente- en afschrijvingskosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Door de vaste maandelijkse termijnen houd je duidelijk inzicht in de kosten van jouw auto(´s). Dit maakt SEAT Financial Lease tot een absoluut zekere en heldere vorm van financieren. Financial Lease kan geheel op maat worden ingevuld. In overleg met de SEAT-dealer bepaal je puntsgewijs de meest gunstige vorm. Voor jouw eigen financiële inbreng wordt in principe uitgegaan van 25% van de rijklaarprijs (incl. BTW). Je bent natuurlijk vrij om voor een hogere aanbetaling te kiezen.

Over de ‘slottermijn’

Een slottermijn is een vooraf vastgesteld restbedrag dat aan het eind van de looptijd van jouw Financial Lease-overeenkomst nog open staat. Over dit bedrag betaal je tijdens de looptijd alleen rente en geen aflossing. Zo betaal je feitelijk alleen de waardevermindering van de auto(´s) in de periode dat je erin rijdt en los je niet naar nul af tijdens de looptijd van de overeenkomst, terwijl de auto aan het einde van de rit nog een goede waarde vertegenwoordigt. Dit scheelt aanzienlijk in de hoogte van de maandlasten!

De slottermijn wordt overigens behoudend vastgesteld en is maximaal gelijk aan de verwachte restwaarde van de auto. Zo wordt met de restwaarde van de auto de slottermijn afgedekt en houd je in de regel dus nog geld over voor de aanschaf van een volgende, nieuwe SEAT.

 

Geef je zelf de ruimte

Het zal duidelijk zijn dat het toepassen van een slottermijn in combinatie met de toekomstige inruilwaarde voor een slimme manier van autorijden zorgt. Bij Financial Lease wordt de slottermijn op maximaal 40% van de rijklaarprijs gesteld (uitgaande van een nieuwe SEAT met een looptijd van 36 maanden). Het verschil tussen de slottermijn en de inruilwaarde kan vervolgens weer gebruikt worden als aanbetaling voor jouw volgende SEAT.

Door de slottermijn bijvoorbeeld 10% lager te stellen dan het maximum van 40% creëer je nog meer ruimte, die je als aanbetaling voor jouw volgende SEAT kunt gebruiken. Dit betekent echter wel dat de maandbedragen relatief hoger zullen zijn. Samen met de SEAT dealer bepaal je de ideale mix tussen slottermijn, restwaarde, te betalen maandbedragen en toekomstige aanbetaling.

Ondernemend in advies

Jouw SEAT-dealer is zelf ondernemer en kan je daarom als geen ander goed onderbouwd zakelijk advies geven. Hij is bovendien de zakenpartner die jou kent en dat maakt overleggen net even persoonlijker.

Nog even de voordelen op een rij:

  • Aantrekkelijke maandlasten door hoge restwaarde
  • Maatwerk en snelheid
  • Slottermijn voordeel
  • Duidelijkheid en zekerheid

Algemene voorwaarden Financial Lease

Meer over onze dienstverlening kunt u lezen in onze Dienstenwijzer.SEAT Abonnement wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door SEAT Financial Services. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, €500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Vaste opzegvergoeding is 40% van de resterende leasetermijnen. Kijk op www.seat.nl/private-lease voor de actuele tarieven. Afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel.
© 2018, SEAT FS Disclaimer Advisering en samenwerking SEAT FINANCIAL SERVICES Dienstenwijzer Cookies Sitemap Responsible Disclosure