Seat financial lease
Leaseauto inleveren
aan het einde van private leasecontract
Maak een afspraak
Maak minimaal 14 dagen voor het einde van uw contract een afspraak voor de inspectie van uw leaseauto.
Wees goed voorbereid
Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij het inleveren van uw lease auto. Meer richtlijnen over het inleveren van uw leaseauto vindt u in het inleverprotocol.
Hulp nodig?
Heeft u vragen over het inleveren van uw leaseauto? Of heeft u ergens hulp bij nodig? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.

Einde van je private leasecontract

Aan het einde van je private leasecontract lever je je auto weer bij ons in. Rij je liever verder in je vertrouwde auto door hem over te kopen? Ook dat is mogelijk, lees er hier meer over.

 

Inspectie op gebruikssporen en schade

Macadam stelt de feitelijke situatie van jouw SEAT vast. Naar aanleiding van de inspectie tekenen jij en Macadam een rapport met daarin alle genoemde schades en gebruikssporen die jouw auto heeft, mocht dat zo zijn. SEAT Financial Services zal aan de hand van dit rapport kijken of het om geaccepteerde of niet geaccepteerde schades gaat. Er zijn een aantal duidelijke richtlijnen vastgesteld waar je aan kan zien hoe deze schades worden gemeten. Bekijk hier de richtlijnen

 

Aanwezigheid bij de inspectie is verplicht

Om onduidelijkheden over de staat van jouw SEAT private leaseauto te voorkomen is het verstandig zelf aanwezig te zijn bij de inspectie. Wanneer het contract ook getekend is door een medecontractant kan deze persoon ook aanwezig zijn, mocht jij onverhoopt niet kunnen. 

 

SEAT Private Lease auto inleveren: wees goed voorbereid

Hier wordt precies uitgelegd hoe je gemakkelijk jouw SEAT inleveren kan wanneer je private lease contract afloopt. Checklist:

  1. Plan een afspraak in met Macadam voor inspectie.
  2. Zorg dat je SEAT schoon en opgeruimd is.
  3. Pak je kentekenkaart, onderhoudsboekje, APK rapport en instructieboekje erbij.
  4. Zorg ervoor dat alle opties en accessoires aanwezig zijn in je SEAT.
  5. Zorg dat alle sleutels, eventuele afstandsbedieningen en reservesleutels aanwezig zijn.
  6. Zorg dat losse navigatiesystemen, schermen etc aanwezig zijn.
  7. Zorg dat de gevarendriehoek, lampenset en eventuele veiligheidshesjes aanwezig zijn.
  8. Zorg ervoor dat hoedenplank, trekhaak, reservewiel en bandenreparatieset aanwezig zijn.

Inleveren op winterbanden of zomerbanden

Valt het inleveren van jouw SEAT in de periode oktober t/m maart, dan mag je jouw private lease SEAT inleveren op winterbanden. Vals het inleveren van jouw SEAT in de periode april tot en met september, dan mag je jouw SEAT inleveren op zomerbanden. Is jouw SEAT standaard voorzien van lichtmetalen velgen, dan dien je de auto ook met deze velgen in te leveren.

 

Schoon

Om een goede inspectie te kunnen doen is het van belang dat de auto schoon en opgeruimd is. Een vervuilde auto kan niet goed worden geïnspecteerd en ingenomen.

Accessoires

Bij het inleveren van de auto horen de in de leaseovereenkomst opgenomen accessoires aanwezig zijn. Privé-accessoires die niet in het leaseovereenkomst zijn opgenomen, mag je verwijderen, mits dit niet leidt tot waardevermindering van of schade aan de auto. Eventuele niet verwijderde accessoires worden eigendom van de leasemaatschappij. Je ontvangt hiervoor geen vergoeding. 

Terug naar de homepage SEAT Financial Services
Klantenservice SEAT Financial Services
Zoek een SEAT dealer
Bezoek SEAT.nl