Seat verzekeren
Rijden in het buitenland

Wat je moet weten wanneer je met je (private) leaseauto naar het buitenland rijdt

Pech en schade

Bij pech of schade in het buitenland kan je contact opnemen met de BerijdersDesk via telefoonnummer +31 33 454 95 55. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale.

Bekeuringen

Krijg je in het buitenland een bekeuring? Ook deze vallen helaas in Nederland bij je op de mat. Deze is voor jouw eigen rekening. Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de bekeuring.

Wetgeving Europa omtrent winterbanden

In Europa kent alleen Finland een algehele verplichting voor winterbanden. Toch kan in andere wintersportlanden het niet gebruiken van winterbanden wel juridische consequenties hebben. Daarom zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Meer over de wetgeving winterbanden

Verzekering in het buitenland

Vanzelfsprekend is het geen probleem met je (private) leaseauto naar het buitenland te gaan, zolang er gelet wordt op het "dekkingsgebied" van de verzekeraar. Kijk hiervoor op je groene kaart. Op je groene kaart staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is. 

Groene kaart voor caravan of aanhanger

Als je (private) leaseauto via ons is verzekerd, is een aangekoppelde aanhanger of caravan meeverzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Op je groene kaart is dit aangegeven door middel van de codering F. Houd er wel rekening mee dat men in het buitenland aanvullende documenten kan verlangen. Voor dekking van beschadigingen aan aanhanger of caravan sluit je zelf een verzekering af.

Meer kilometers private lease

Houd bij je vakantieplannen wel rekening met de extra kilometers die een rit naar het buitenland kost. Als je werkelijke kilometers uit de pas lopen met je private leasecontract krijg je misschien te maken met onverwachte kosten!

Meer kilometers private lease

Houd bij je vakantieplannen wel rekening met de extra kilometers die een rit naar het buitenland kost. Als je werkelijke kilometers uit de pas lopen met je private leasecontract krijg je misschien te maken met onverwachte kosten!

Machtiging voor het buitenland

Wil je met jouw leaseauto naar Marokko of Turkije reizen, dan ben je verplicht om een machtiging aan te vragen. In deze landen mogen alleen auto’s de grens over indien de berijder kan aantonen dat de auto zijn bezit is. Voor een leaseauto (die uiteraard niet jouw eigen bezit is) kan je daarom bij de grens gevraagd worden naar een machtiging. Voor het reizen naar een Oostblokland (balkan land) is het aan te raden een machtiging aan te vragen. Deze machtiging kan je bij ons aanvragen.

Hulp in het buitenland

Bij pech of schade in het buitenland kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer +31 (0) 334549555. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld naar de Alarmcentrale. Zij helpen je graag weer op weg.

Hulpverleningsvoorwaarden

Umweltplakette

Steden en regio’s in Duitsland mogen bepaalde gebieden tot verboden gebied verklaren voor voertuigen met een uitstoot van fijnstof die niet voldoet aan de vastgestelde norm van die betreffende zone. In deze zones dient je auto te zijn voorzien van een umweltplakette. Meer informatie over de Umweltplakette tref je op de website van TÜV-Nord. Hier kan je de umweltplakette ook aanvragen.

Terug naar de homepage SEAT Financial Services
Klantenservice SEAT Financial Services
Zoek een SEAT dealer
Bezoek SEAT.nl